Badevekt til nytte og besvær

Den typen de fleste tenker først på når de hører ordene vekt og veiing er nok vekter for veiing av mennesker Altså badevekt som nok er det mest brukte ordet på disse vektene, uavhengig av om de står på badegulvet hjemme, på gymmen eller på et legekontor. Vi husker de først og fremst som de svarte og blanke apparatene som sto under vasken hos mormor. De som hadde en stor viser på en plate med tall, og et sånt hjul i bakkant som man kunne jukse på egen vekt med.

I dag er ofte disse vektene digitale og kan fortelle deg både med siffer og stemme hvor mye du veier. I tillegg har noen av dem også mulighet til å regne ut det meste for deg.

Men en ting har de moderne badevektene til felles med bestemor sin Og det er evnen til å bringe følelsene dine opp til overflaten. Både de gode og de vonde følelsene. Det er nemlig slik vi vanlige mennesker er veldig opptatt av å finne ut om vi har blitt slankere eller tjukkere. Gjerne hver dag er vi veldig opptatt av dette fenomenet. Ikke tvil om at det engasjerer de fleste av oss. Vekten opp, humøret ned.  Sånn er det bare.

Har vekten gått opp gråter vi for oss selv. Har den gått ned så skryter vi og deler det med flest mulig. Att muskler er tyngre enn fett bryr vi oss ikke så mye om i sådan stund. Om vi har noen kilo for mye blir fort en livskrise, der vi hiver oss med dødsforakt inn i diett bestående av tunfiskbokser (ihvertfall innholdet i dem) eller noe annet vi ikke liker. I hvert fall liker vi det ikke på dag 20 av dietten. Noen blir jo også så opptatt av vekten sin at det hele utvikler seg til spiseforstyrrelser og andre alvorlige sykdommer

Det er jo kanskje ikke så rart at det blir sånn heller. Aviser og nettsteder forteller deg hver eneste dag med store bilder og bokstaver hvordan vi skal se ut. Og ikke minst hva vi skal gjøre for å få akkurat dette utseende. Og vi nikker enig og gir rådene videre til gode venner, mens vi sulter oss litt til.  Ikke bare er hvor tykke eller slanke vi er mote, men også de forskjellige diettene. Lavkarbodietten, grapefruktdietten og jeg vet ikke hva dietten kommer og går. Og mens vi sloss alt vi kan med badevekten tjener noen seg veldig rike på det.

Men, ikke misforstå det vi skriver her. Riktig kosthold og mosjon er absolutt det beste du kan gjøre for et langt liv med færrest mulig plager mens du lever det. Og holder du ut med det så blir ofte vekten ganske så riktig. Vi mener ikke noe annet vi heller. Og en god badevekt er fantastisk verktøy for å følge med på dette. Det vi mener er at det er ikke grunn til dødsangst derom du er noen kilo tyngre enn media forteller at du skal være, og at de dyre diettene og treningsapparatene som averteres ikke nødvendigvis gir deg høyere livskvalitet.Legg inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velg en vurdering