Bruk av grønn te når man slanker seg

Grønn te er gull verdt når man skal slanke seg, og det har flere positive effekter på både kroppen generelt og selve slankingen. Allerede på 90-tallet begynte forskere å forske på slankende effekt hos grønn te, og i disse dager er det flere kliniske studier som har påvist at grønn te har en slankende effekt.

De geniale fordelene med grønn te er at de øker kaloriforbrenningen din uavhengig av om du trener eller ikke. Derfor lønner det seg alltid å starte dagen med en kopp grønn te mens du spiser frokost, så hjelper den kroppen med å forbrenne maten fortere. Ellers så er grønn te god til å dempe søtsuget, noe som betyr at det uten tvil er lurt å ta seg en kopp når du får lyst på en sjokoladebit eller et glass brus.

Ettersom grønn te er så godt for forbrenningen har det blitt brukt av de fleste produsentene av slankeprodukter. Faktisk er det mange slankepiller som stort sett inneholder virkestoffene til grønn te, spesielt de man kan kjøpe uten resept. Ettersom slike slankepiller ofte kan være ganske dyre vil jeg anbefale å sjekke opp virkestoffene i disse og sammenligne dem med noen kopper grønn te. Det er faktisk mulig at det ikke er store forskjellen, så her er det penger å spare.

Ulempen med å drikke grønn te fremfor å ta slankepiller er jo at det tar en stund å gjøre det klart. Først må man koke opp vann, så må teen trekke inn, og til slut må koppen bli kald nok til at man kan drikke av den. Sammenlagt tar det gjerne 20 minutter, men dersom du ikke orker dette hver dag er det veldig lett å lage egen, grønn iste. Dette gjør du ved å brygge opp store mengder te og legge den i kjøleskapet over natten. Den smaker kanskje ikke like godt som kjøpeisteen, men er mye sunnere, og inneholder like mye av de stoffene som øker forbrenningen som varm te. Dersom du heller velger å kjøpe ferdiglaget grønn iste så husk at de ofte inneholder mye sukker, og dermed kalorier, slik at det ikke nødvendigvis lønner seg. Når man lager større mengder egen te er tommelfingerregelen å ta 5 poser per liter.

Som jeg skrev om i innledningen har det blitt gjort flere kliniske studier som har bevist at grønn te øker forbrenningen og fører til direkte vekttap. En studie Geneva University gjennomførte konkluderte med at det økte forbrenningen med rundt 4 % i forhold til når man ikke drikker grønn te. Mengden som var gitt i studien var mellom én og to kopper daglig, og det er ikke gjort noe mer forskning på om flere kopper gir ennå raskere forbrenning. Det er derimot ganske sikkert at det ikke er farlig å drikke mer te, så det er bare å kjøre på så mye som man orker.
Andre studier mener at grønn te øker forbrenningen med mellom 100 og 200 kalorier hver dag, noe som faktisk er en betydelig mengde.

Så uansett om man slanker seg skikkelig eller bare vil gå litt ned i vekt så kan det virkelig lønne seg å drikke en kopp grønn te daglig. Det er både godt og billig, og du får kjøpt det i hver eneste dagligvarebutikk i hele landet.Legg inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velg en vurdering