Enkle slankeøvelser alle kan gjøre

Når du skal slanke deg trenger du ikke nødvendigvis å trene flere timer hver dag, og med god tid og godt pågangsmot kan man bli slank bare av å gjøre noe enkle øvelser samtidig som man tenker mer på hva man putter inn i munnen. I denne artikkelen skal du få lese om noen enkle øvelser som alle kan gjøre, men som samtidig hjelper deg med å gå ned i vekt.
Først og fremst er det verdt å nevne at all utholdenhetstrening er supert når man skal slanke seg. Det vil si jogging, sykling, spinning og lignende. Det geniale med disse er at de gjerne også er morsomme og kan gjøres sammen med andre, så her er det bare å komme i gang.

En veldig god treningsøkt som alle kan gjøre er å gå seg en tur. Dersom du går en skogstur på et par timer kommer du til å forbrenne flere hundre kalorier, og det tilsvarer faktisk en ganske god joggetur. I tillegg får man frisk luft og en sjanse til å oppleve norsk natur på sitt beste. Om du har en fjelltopp i nærheten er dette en utmerket treningsøkt, og når du kommer til toppen får du utsikten som belønning for strevet!

Har du en trapp i nærheten kan denne faktisk brukes til å slanke seg på. Å gå opp trapper bruker mye energi og mange forskjellige muskler, så det er faktisk veldig god trening. Gå opp og ned trappa helt til du ikke orker mer, så forbrenner du garantert en god del kalorier. Om du orker er det ennå bedre å jogge opp trappa mens du slapper av på veien ned, men dette blir fort slitsomt med mindre du er i god form.

Sykling eller spinning er også veldig godt for å slanke seg, og de aller fleste har en gammel sykkel liggende et sted. Man forbrenner ikke så altfor mange kalorier per time i forhold til andre treningsøkter, men en sykkeltur er likevel veldig gøy og gir en god trening. Dersom du tar en lang sykkeltur med en god venn får du en fin opplevelse samtidig som kaloriene forsvinner sakte, men sikker. Som en bonus er det veldig lite treningsskader på sykkel i forhold til jogging eller styrketrening, selv om faren likevel er til stede.

Styrketrening er faktisk også veldig godt for å gå ned i vekt, og man forbrenner faktisk veldig mange kalorier av en styrketrening. Det enkleste man kan gjøre er å kjøpe seg noen vekter som passer for styrken din, men det er viktig å pushe seg litt. En god styrketrening har vanligvis ti repetisjoner, og hvis du klarer mange flere enn det er det på tide å skaffe noen tyngre vekter. Det er likevel viktig og ikke ende opp med for tunge vekter, da disse fort kan føre til treningsskader.
Andre øvelser som alle kan gjøre som er gode når man skal slanke seg er knebøy, sit ups og push ups. Disse styrker hver sin muskelgruppe, men alle tre forbrenner godt med kalorier. Her er det bare å ta så mange du klare, og rotere mellom dem. Du kan også legge til andre småøvelser som disse i rotasjonen for å få mer valgfrihet og forandring.Legg inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velg en vurdering